Sobre mi

Sóc Olga Armengol Vazquez, Psicòloga Sanitària i Psicoterapeuta especialitzada en teràpia EMDR i Psicoanàlisi.

Em vaig llicenciar en Psicologia l'any 2002, a la Universitat Ramon Llull, i des de llavors continuo formant-me i treballant en l'atenció Clínica d'infants, adolescents i adults. Des de llavors no he parat d’aprendre, sobretot amb l’experiència de conèixer grans persones i apassionants històries de vida que m’han fet voler ser cada dia millor persona, i millor professional. Poder ajudar a millorar el benestar emocional de les persones ha esdevingut la meva vocació. Gràcies a les persones que m’han acompanyat en el meu procés, les i els pacients que han confiat en mi, les famílies que han dipositat confiança en el meu treball, les professionals amb les que he treballat i que m’han format, i totes aquelles que dia rere dia continuen dipositant confiança en la meva feina, gràcies a elles continuo aprenent, gaudint, i mantenint l'il·lusió per aquesta professió.

Psicologia Infantil i adolescent

Em vaig llicenciar a l’any 2002 en Psicologia a la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Em va interessar especialment la vessant psicodinàmica de la psicologia, i sobretot la intervenció en infància. Durant les pràctiques universitàries em va apassionar el món dels infants, i la intervenció psicològica en aquesta època de formació de la persona em va dur a voler aprendre com intervenir-hi com a psicòloga. Vaig realitzar la formació de postgrau en diagnòstic i psicoteràpia infanto-juvenil a l’Hospital Sant Joan de Déu (2002-2008), acompanyada pels millors professionals en aquest àmbit, i rotant pels dispositius especialitzats pioners en TEA, TCA i TDAH. En aquella època la principal corrent era la psicoanalítica i psicodinàmica (vessant del psicoanàlisi), pel que vaig continuar formant-me en aquesta línia.

Arrel de la importància del vincle afectiu (attachment) en la formació de la persona vaig endinsar-me en el coneixement d'aquest fent el Màster en Atenció Precoç i Família, de la Universitat de Vic (2017-2019). A banda de realitzar la tesi de màster sobre Vincle Afectiu vaig poder realitzar un any de pràctiques als centres d'atenció precoç de Castelldefels i Gavà de la cooperativa Delta, en els que s'intervé amb infants de 0 a 4 anys. Des d'una vessant interdisciplinar i integradora, amb molta cura, empatia i expertesa, s'aborden tot tipus de problemàtiques amb infants de forma precoç.

També he realitzat la formació especialitzada en teràpia EMDR amb infants i adolescents, per l'associació EMDR España. La teràpia EMDR m'ha ajudat, encabint tot el meu bagatge previ, a agilitzar els processos terapèutics d'infants i adolescents, aconseguint treballar en l'arrel del conflicte psicològic amb efectivitat i rapidesa.

En l’àmbit infanto-juvenil he treballat com a psicòloga en diversos dispositius d’atenció a infants i adolescents, com el CSMIJ de Vilanova, l’Hospital de dia d’Adolescents de Sant Joan de Déu, o el Punt de Trobada Familiar del Garraf. De cada feina, he pogut extreure’n un aprenentatge que m’ha dut a reinventar-me i millorar. El ritme de treball de les institucions públiques m’han ajudat a valorar més la gran possibilitat que representa poder disposar de temps a l’hora de tractar psicològicament amb persones. Des de l’any 2006 també treballo a nivell privat com a psicòloga i psicoterapeuta.

Els vincles emocionals creats a la infància son la base de la personalitat, el model dels patrons relacionals que s’aniran reproduint, i un bon anàlisi, diagnòstic i tractament repercuteixen de forma precoç a prevenir trastorns mentals i disfuncions relacionals. Mitjançant la confiança que les famílies dipositen en mi, puc acostar-me al món intern de l'Infant i l’adolescent ajudant-lo a resoldre tot allò que pot estar perjudicant el seu creixement emocional i pot estar afectant a la seva salut mental. Treballo amb les famílies i els infants adaptant-me a la seva demanda, i posant el focus en identificar i ajudar a desencallar allò que pot estar generant malestar emocional en el món intern de l'infant o adolescent.

 

Psicologia Adults

Arrel de les pràctiques de postgrau realitzades a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Sant Boi, vaig poder-me aproximar a la psicopatologia greu i el seu tractament psicoterapèutic.Tot i això el lligam entre les experiències en la infància, i els vincles familiars, tenen repercussió en els adults i els conflictes emocionals que presenten. La psicoteràpia psicoanalítica és la única que m'ha demostrat canvis significatius en la base de la personalitat, i vaig decidir formar-me per poder-la aplicar. El Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica i el Màster en Perfeccionament com a Psicoterapeuta Psicoanalític que he realitzat estan reconeguts per la Federació Espanyola d'Associacions de Psicoterapeutes (FEAP) i per la European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy (EFPP), i son Cursos declarats d'Interès Sanitari pel Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya. En aquests 6 anys de formació psicoterapèutica he pogut aprofundir en els meus coneixements en psicopatologia i psicoteràpia d'adults, parella, família i grups, així com actualitzar i aprofundir en els meus coneixements previs en infància i adolescència des d'una vessant psicoanalítica i psicodinàmica. També soc Psicòloga Sanitària acreditada pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i Terapeuta EMDR (infants, adolescents i adultes) per l'associació EMDR España. En el meu treball amb adults em centro en la demanda, en el motiu que provoca la consulta psicològica, però també en esbrinar les causes del malestar emocional per tal de poder-lo treballar amb tècniques psicoanalítiques o de dessensibilització i re-processament mitjançant els moviments oculars (EMDR). Depenent de cada cas i situació adapto els meus serveis a les necessitats que es plantegen, intentant un canvi significatiu i perdurable en el mínim temps de teràpia. Entenc el treball psicoterapèutic com un camí a recórrer, un viatge ple de canvis, en el que acompanyo les persones que em consulten per ajudar a assolir un millor benestar emocional.

Formació acadèmica

2020

 • Formació avançada en "Trauma, Apego y Disociación en los tiempos del COVID-19", Asociación EMDR España.
 • Curs "Psicología de emergencias y EMDR durante el Coronavirus, Asociación EMDR España.
 • Curs "Terapia EMDR con niños en tiempos de COVID-19", Asociación EMDR España.
 • Programa de formación práctica e intervención de apoyo en crisis, Asociación EMDR España.
 • Curs "Acompañando a vivir: Cómo ayudar a afronatr la muerte en niños y familias por el COVID-19", Asociación EMDR España.

 

2019

 • Màster en Atenció Precoç i Família. Institut de Formació Contínua-ILC3, Universitat de Barcelona.
 • Formació Avançada en Trauma d'Apego i Dependència Emocional amb EMDR, Asociación EMDR España.

2018

 • Formació com a Terapeuta EMDR (Nivell II), per l'Associació EMDR España.
 • Formació com a Terapeuta EMDR (Nivell I), per l'Associació EMDR España.

2012

 • Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica. Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica (ACPP) i Universitat de Girona.
 • Màster de perfeccionament com a Psicoterapeuta Psicoanalític. Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica (ACPP) i Universitat de Girona.

2006

 • Postgrau en Psicoteràpia d’Infants i Adolescents. Hospital Sant Joan de Déu.

2004

 • Postgrau en Psicologia Clínica. Hospital Sant Joan de Déu.

2002

  • Llicenciatura en Psicologia. Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació Blanquerna. Universitat Ramon Llull.

 

Altres cursos

  • Curs Nuevos retos de a sociedad digital: sexting y online grooming entre adolescentes. Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólogos FOCAD.
  • Curs Menores expuestos a violencia de género. Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólogos FOCAD.
  • Curs Tratamiento grupal de los hombres condenados por delitos de violencia de género. Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólogos FOCAD.
  • Curs La mediación en psicología. Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólogos FOCAD.
  • Curs Afrontamiento de la muerte y el duelo en la etapa infantil. Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólogos FOCAD.
  • Curs Detección y prevención de problemas psicológicos emocionales en el ámbito escolar. Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólogos FOCAD.
  • Curs Trastorno del espectro del autismo (TEA), Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólogos FOCAD.
  • Curs Violencia filio-parental o maltrato de hijos a padres, Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólogos FOCAD.
  • Curs d’especialització en Supervisió en Grup de Material Clínic,UDG. - Curs d’especialització en Melanie Klein Avui. UDG.
  • Curs d’especialització en Normalitat i Patologia des del Punt de Vista Evolutiu, UDG.
  • Curs d’especialització en Introducció a l’Obra de Sigmund Freud, UDG.
  • Curs de monitors especialitzat en la integració de persones amb disminució. Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona.
  • Seminari teòric pràctic dels Trastorns de l’Aprenentatge i Tractaments reeducatius. Hospital Universitari Sant Joan de Déu, secció de Psicologia.
  • Curs de monitors d’Activitats de Lleure Infantil i Juvenil. Generalitat de Catalunya Secretaria General de Joventut, i Escola lliure El Sol.
  • Curs deprevenció i resolució de conflictes, conciliació, mediació i negociació. Universitat Ramon Llull.
  • Curs sobre la Psicologia Humanista: estratègies i actituds per al creixement personal en el marc de la intervenció. Universitat Ramon Llull.
  • Curs sobre la representació de la violència a la televisió. Universitat Ramon Llull.

 

Olga Armengol Vázquez - Doctoralia.es
Obrir whatsapp
1
Et puc ajudar?
Hola! En què et puc ajudar?