Línia de Vida

Una línia de vida va des del moment del naixement, o embaràs de la mare, fins al moment actual. De vegades hi ha esdeveniments vitals que ens poden marcar des d’abans del naixement. Un embaràs de la mare no desitjat, o problemes gestacionals, o la mort d’algun familiar abans o durant el teu embaràs poden haver influenciat en la teva història des d’abans del teu naixement.

Es tracta de que puguis anotar cronològicament aquells successos vitals que consideris importants, per tal d’ajudar a trobar correlacions entre ells. Tot i que recordis els esdeveniments per separat, al fer la teva línea de vida pots trobar relacions de les que no n’eres conscient.

Pots afegir tantes variables com consideris necessàries com l’edat, canvis de vivenda, d’escola, o laborals, malalties pròpies o de persones properes. També accidents, morts, vivències traumàtiques, o per exemple moments importants com casaments, separacions o naixement de fills.

Elaborar una línia de vida pot ajudar-te a ubicar quins esdeveniments van coincidir en el mateix moment vital. També poden ajudar-te a associar els moments de malestar emocional en l’actualitat amb els que van succeir en el passat.

Aquesta línia de vida pot tenir aquesta forma:

 

La línia de vida es un exercici que pot facilitar molt la feina del/la teva psicoterapeuta. Visualment també t’ajudarà a clarificar la teva història. A més pots anar afegint esdeveniments més endavant. Es important que no et pressionis per afegir moltes coses, ja que potser les més importants aniran sortint a mesura que avanci la teràpia.

 

Obrir whatsapp
1
Et puc ajudar?
Hola! En què et puc ajudar?