Formació i grups

Formació i Grups


Donada la situació actual no es realitzen grups presencials.

Podeu consultar a les nostres xarxes @olgaapsico i @centrecapsisvilanova per seguir les nostres formacions online gratuïtes. 

Excepcionalment es realitzen sessions assistencials gratuïtes a col.lectius de primera línia durant la pandèmia del COVID-19. He realitzat la "Formación en Estrés Agudo", per l'"Associación EMDR España". Podeu consultar al Col.legi de psicòlegs de Catalunya, a l'Associació EMDR España, o enviant-me un correu a info@olgaarmengol.com.

 

Els cursos i tallers PSICOEDUCATIUS van dirigits a grups i col·lectius. La psicoeducació és una eina essencial per a la gestió emocional. Mitjançant el treball grupal Com a psicòloga especialitzada en infància i adolescència, imparteixo cursos i xerrades adreçades a mares i pares. Aquests cursos acostumen son organitzats per Ampes, o entitats, i en els s'aborda de forma grupal i psicoeducativa aquells aspectes que més poden interessar a les famílies.


Els infants neixen sense manual d'instruccions


Cursos:

Realitzo cursos i grups psicoterapèutics de frecuència periòdica sobre temàtiques relacionades amb la criança i la psicologia infantil i juvenil adreçats a escoles, instituts i associacions.

Grup de suport a la Criança de l'Ajuntament de Cunit


Tallers:

Els tallers son espais de 90 minuts de durada. En ells es compagina una part teòrica, i una de pràctica. A la part teòrica s'expliquen les diferents teories sobre el tema tractat, partint d'investigacions ciantífiques i bibliografia essencial, i una part pràctica, en la que es discuteixen, es debaten i es posen en pràctica per tal de reforçar l'aprenentatge. Els/les participants podràn consultar aspectes personals, dificultats que es plantegen, o dubtes que els sorgeixen.

Alguns d'aquests tallers son:

  • Els límits. En aquest taller parlarem de la utilitat dels límits, i de fins a quin punt son necessaris. Un espai on poder aprendre noves tècniques respectuoses i reflexionar sobre el fet de posar normes o límits en la vida dels nostres fills.
  • Els estils educatius. I tu com eduques? Et consideres una mare permissiva, autoritària o democràtica? Reacciones igual davant totes les situacions amb els teus fills? Com t'influeix l'estil educatiu dels teus propis pares ara que ets mare o pare? En aquest taller podràs conèixer les característiques més rellevants de cada estil educatiu, i podràs pensar i identificar el teu propi estil educatiu per millorar-lo o poder-lo modificar conscientment.
  • El foment de l'autoestima en infants. Segons la manera d'educar als infants, de les responsabilitats i autonomia que adquireixen, de com aprenen a tolerar la frustració, dels models i referents amb els que s'enmirallen i de les experiències que viuen. Els infants van creant la seva autoimatge partint de multitud de peces, que, quan s'encaixen, conformen el seu "jo", la seva autopercepció. Segons hagin estat, positives o negatives, suportables, gratificants o bloquejants, aniran integrant-les a la seva imatge, i aquesta els acompanyarà al llarg de la seva vida. Es doncs molt important cuidar-la, ja que partint de les experiències a la infància, s'anirà construint la seva personalitat.
  • La sexualitat infantil. Com entenen els nens i nenes la sexualitat? Com podem ajudar-los els adults a coneixer el seu cos, i les sensacions que aquest els provoca, des d'un prisma adequat a la seva edat? Com poder educar-los per que aprenguin a identificar conductes d'abús? Tot això ho habordarem en aquest taller, on també dedicarem un espai per als dubtes i per que conegueu els recursos bibliogràfics i continguts online que us poden servir d'ajut.

Per a més informació contactar amb mi a info@olgaarmengol.com o al 636234258.

Obrir whatsapp
1
Et puc ajudar?
Hola! En què et puc ajudar?